linneaborealis

Hummus, äpple och rostade mandlar

Publicerad 2013-05-02 10:29:00 i Linnéas Livs,

Som snacks till en kall öl eller som förrättshäng. Allt kan tillagas i förväg, men äppelskivorna är ju som vackrast och godast nyskurna.

HUMMUS

Kikärtor

Turkisk yoghurt

Raps- och olivolja

Koriander

Vitlök

Honung

Salt

Till skålen på bilden mixade jag en burk kikärtor à 400/240 g och rörde ner 1 msk rapsolja, 1 msk olivolja, 1 dl turkisk yoghurt, hackade blad från en halv korianderplanta, en riven kinesisk vitlök, lite honung och en nypa salt. Allt utom vitlöken och saltet var ekologiskt. Hur många det räcker till beror helt på hur hungrig man är J men det är rätt så mättande.

ROSTADE MANDLAR

Sötmandel

Socker

Honung

Salt

Till skålen på bilden smälte jag 1,5 dl socker, lite honung och en nypa salt och tillsatte därefter mandlarna, ca 3 dl, och rörde runt. Fördela ut på bakplåtspapper och låt svalna. Tänk på att smält socker är jättehett. Allt utom saltet var ekologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela