Hummus, äpple och rostade mandlar
Som snacks till en kall öl eller som förrättshäng. Allt kan tillagas i förväg, men äppelskivorna är ju som vackrast och godast nyskurna.

HUMMUS
Kikärtor
Turkisk yoghurt
Raps- och olivolja
Koriander
Vitlök
Honung
Salt
Till skålen på bilden mixade jag en burk kikärtor à 400/240 g och rörde ner 1 msk rapsolja, 1 msk olivolja, 1 dl turkisk yoghurt, hackade blad från en halv korianderplanta, en riven kinesisk vitlök, lite honung och en nypa salt. Allt utom vitlöken och saltet var ekologiskt. Hur många det räcker till beror helt på hur hungrig man är J men det är rätt så mättande.
ROSTADE MANDLAR
Sötmandel
Socker
Honung
Salt
Till skålen på bilden smälte jag 1,5 dl socker, lite honung och en nypa salt och tillsatte därefter mandlarna, ca 3 dl, och rörde runt. Fördela ut på bakplåtspapper och låt svalna. Tänk på att smält socker är jättehett. Allt utom saltet var ekologiskt.