linneaborealis

Mungbönor koriander vitlök

Publicerad 2013-06-05 21:01:28 i

Mungbönor är rika på protein, järn, zink och vitamin B1 och B6 :) och är jättegoda att grodda, äta istället för ris, i sallader och, som här, som biffar.
 
Till ca 8 biffar
 
300 g mungbönor
0,5 dl färsk koriander
0,5 krm spiskummin
1 krm salt
1 msk olivolja
 
Blötlägg och koka bönorna enligt informationen på förpackningen. Mixa dem tillsammans med kryddorna och oljan. Forma dem till biffar och stek dem i rikligt med smör och lite olivolja.
 
Vitlökssås
 
blanda...
3 dl turkisk yoghurt
1 riven kinesisk vitlök
 

Kanderade syrénblommor

Publicerad 2013-06-04 01:39:17 i

 
Är de inte söta? Superfina som garnityr på allt från bakverk och desserter till sallader och bufférätter, speciellt nu i studenttider och till sommarfester.
 
Till 50 blommor eller flera
 
1 vispad äggvita
0,5 dl strösocker
 
Doppa blommorna först i vispad äggvita och sedan i socker. Låt torka några timmar.

Syrén- och citronsnaps

Publicerad 2013-06-04 01:28:10 i

Farligt god snaps!! Hett tips nu i studenttider och till den annalkande midsommaraftonen.
 
Man gör helt enkelt så att man tillsätter saft till en okryddad sprit, efter behag och man får smaka av men 1 dl saft till 500 ml sprit brukar räcka.
 
För recept på saften se mitt recept här http://linneaborealis.blogg.se/2013/june/syrensaft.html
 
Saften är även god som smaksättning till sommardrinkar ;)
 
 
 

Syrénsaft

Publicerad 2013-06-04 01:15:00 i

Nu är den ljuvliga syréntiden här och dags för årets godaste saft :) rekommenderas varmt till att krydda midsommarsnapsen; http://linneaborealis.blogg.se/2013/june/syren-och-citronsnaps.html
 
Till 3 liter saft
 
40 syrénklasar
2 liter vatten
1,5 kg socker
2 citroner
1 msk saft från citron
 
Rensa bort allt utom blommorna och lägg dessa i en bunke tillsammans med skivade citroner (tvätta skalet!). Koka upp vatten och socker, rör om, tillsätt citronsaften och häll det över syrén- och citronblandningen. Rör om och täck över. Låt stå svalt i 2 dygn innan saften silas fram och hälls upp på rena flaskor. Spädes efter behag :)
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela