linneaborealis

Syrénsaft

Publicerad 2013-06-04 01:15:00 i

Nu är den ljuvliga syréntiden här och dags för årets godaste saft :) rekommenderas varmt till att krydda midsommarsnapsen; http://linneaborealis.blogg.se/2013/june/syren-och-citronsnaps.html
 
Till 3 liter saft
 
40 syrénklasar
2 liter vatten
1,5 kg socker
2 citroner
1 msk saft från citron
 
Rensa bort allt utom blommorna och lägg dessa i en bunke tillsammans med skivade citroner (tvätta skalet!). Koka upp vatten och socker, rör om, tillsätt citronsaften och häll det över syrén- och citronblandningen. Rör om och täck över. Låt stå svalt i 2 dygn innan saften silas fram och hälls upp på rena flaskor. Spädes efter behag :)
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela