linneaborealis

Gnocci

Publicerad 2013-07-17 11:54:36 i

Alltså...så himla gott! Nån sa att det inte går att göra gnocci på färskpotatis men det kan man visst. Jag gjorde det just och det gick hur bra som helst. Ville göra på färskpotatis för "känslans" skull och jag lät till och med skalet vara kvar för näringsvärdet. Färskpotatisens skal försämrar icke utseendet på gnoccin tycker jag. Det enda man behöver tänka på när man gör gnocci på färskpotatis är att det går åt lite mer mjöl.
 
Till 4-6 pers:
 
1/2 kg färskpotatis
1 ägg
3-5 dl mjöl
salt
 
Koka potatisen i riktigt salt vatten och mosa den därefter. Blanda ner ett ägg och lite salt. Arbeta sedan in mjölet i degen tills den släpper från fingrarna, allt mjöl kanske inte behövs eller så behövs det mer men knåda ordentligt. Om man vill att de ska bli så lika köpt gnocci som möjligt tar man en tumstor bit, plattar ut den lite, viker ihop och trycker till med en gaffel. Koka dem sedan i rikligt med salt vatten, när de flyter upp till ytan är de klara. Ett tips är att inte koka alla på en gång...och att de är mycket mättande!
 
Gott att äta bara som de är med lite olivolja och riven parmegiano reggio eller om man vill ha en sommarsvensk tolkning av detta Italienska rekommenderas morotspesto: http://linneaborealis.blogg.se/2013/july/morotspesto.html
 
 
Boun appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela