linneaborealis

Morotspesto

Publicerad 2013-07-17 10:41:25 i

I dessa härliga tider då det finns färska morötter m e d blast kan man tycka att det är synd att bara använda själva moroten och slänga blasten. Fast den är så fin. Jag kom att tänka på att jag för kanske ett år sedan såg ett tv-program svischa förbi där en morotsbonde fick hjälp av Tina Nordström att ta vara på blasten som en pesto. Jag tycker att idén är bra, gillar när man kan ta till vara på så mycket som möjligt, så jag provade också att göra en pesto på morotsblast och här är resultatet:
 
 
Jag ogillar ju exakta mått utan tycker att man ska smaka av själv men här kommer ändå lite hintar för den som känner sig osäker.
 
Blast från ca 20 morötter
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
saft och zest från 1/2 citron
1 dl mandel
1 msk honung
1 tsk salt
vit- och svart peppar efter egen smak :)
 
Hacka ner blasten i en matberedare eller kör med stavmixer i en bunke. Häll över oljorna och citronsaft och -zest. Rosta mandeln i lite olivolja i en stekpanna eller kastrull, hacka grovt och kör ner i matberedaren. Smaka av med honung, salt och peppar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela