linneaborealis

Rabarber kardemumma mandel kokos

Publicerad 2013-05-28 23:08:07 i

Rabarber är fint och gott tycker jag. Den här pajen blev till nu en varm försommardag av de allra första stjälkarna...
 
 
Rabarber 500 g
Smör 150 g 
Mandel 1 dl
Havregryn 0.75 dl
Vetemjöl 0.5 dl
Kardemumma 1 krm
Kokosflingor 1 msk
 
Skiva rabarbern och fyll botten på en smörad form väl. Pudra med kardemumma och rör runt lite.
Knåda ihop hackad sötmandel med kallt smör, tillsätt havregryn och mjöl. Smula degen över rabarbern och strö över lite kokosflingor. 
Grädda på 200-225 grader i ca 20 min eller tills kakan fått färg. 
Gräddglass är helt klart en höjdare till.

Kommentarer

Postat av: Johan

Publicerad 2013-05-29 09:14:03

Mmmm! Kakan ser väldigt god å Smöörig ut!
Då är de som bäst ;) bra jobbat

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela