Apelsinlax med feta- och granatäppelsallad

Lax
Salt
Apelsinzest
Smör
Gnid in laxen med salt och apelsinzest, 1 tsk salt och zest från 1 apelsin till 500 g. Ställ in i ugnen på smörad form på 175'c grill tills laxen fått fin färg (ca 30 min). 100-150g/pers brukar ju vara lagom :)
Spenat- och machéblad 250 g
Granatäpple
Fetaost
Skärbönor 25 st
Skär bönorna i bitar om 2 cm och förväll i någon minut tills de är lite mjuka men fortfarande al dente. Skölj i kallt vatten så de ljumnar. Blanda sallad, bönor, fetaostbitar och frukten från granatäpplet.
Turkisk yoghurt 400 g
Salladslök en stjälk
Honung att ringla över
Hacka lökstjälken i små skivor och blanda med yoghurten.
Lagom till 4 personer
Bröd efter egen smak som tillbehör om man vill.