linneaborealis

Apelsinlax med feta- och granatäppelsallad

Publicerad 2013-05-07 07:14:00 i Linnéas Livs,

 
Lax 
Salt 
Apelsinzest
Smör
Gnid in laxen med salt och apelsinzest, 1 tsk salt och zest från 1 apelsin till 500 g. Ställ in i ugnen på smörad form på 175'c grill tills laxen fått fin färg (ca 30 min). 100-150g/pers brukar ju vara lagom :)
 
Spenat- och machéblad 250 g
Granatäpple 
Fetaost
Skärbönor 25 st
Skär bönorna i bitar om 2 cm och förväll i någon minut tills de är lite mjuka men fortfarande al dente. Skölj i kallt vatten så de ljumnar. Blanda sallad, bönor, fetaostbitar och frukten från granatäpplet.
 
Turkisk yoghurt 400 g
Salladslök en stjälk
Honung att ringla över
Hacka lökstjälken i små skivor och blanda med yoghurten.
 
Lagom till 4 personer
 
Bröd efter egen smak som tillbehör om man vill.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela