linneaborealis

Mungbönor koriander vitlök

Publicerad 2013-06-05 21:01:28 i

Mungbönor är rika på protein, järn, zink och vitamin B1 och B6 :) och är jättegoda att grodda, äta istället för ris, i sallader och, som här, som biffar.
 
Till ca 8 biffar
 
300 g mungbönor
0,5 dl färsk koriander
0,5 krm spiskummin
1 krm salt
1 msk olivolja
 
Blötlägg och koka bönorna enligt informationen på förpackningen. Mixa dem tillsammans med kryddorna och oljan. Forma dem till biffar och stek dem i rikligt med smör och lite olivolja.
 
Vitlökssås
 
blanda...
3 dl turkisk yoghurt
1 riven kinesisk vitlök
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela