linneaborealis

Gubbröra

Publicerad 2013-07-17 13:15:49 i

Den ultimata sommarsnabbmaten! Enkel att göra och ta med och omtyckt av de flesta, till och med av visst folk som inte gillar sill. Hur det nu är möjligt att inte göra det... :) går finfint att förvara i kylskåp någon dag.
 
Ett ordentligt lass:
 
Matjessill 600 g skurna i munsbitar
Rödlök 1 st finhackad
Dill 1 dl hackad
Ägg 4 st hårdkokta, kallnade och skurna i småbitar
Creme fraiche 4 dl
Majonäs 2 dl dl
Salt
Vitpeppar
 
Rör ihop creme fraichen och majonäsen med dill och rör sedan ner sill och lök. Smaka av med salt och peppar. Vänd till sist ner äggen, de blir lätt mosade annars.
 
Episkt gott till färskpotatis, på en buffé eller bara som snabblunch på hårdbröd bakat på surdeg.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hjärtligt välkommen! Här skriver jag om osteopatisk medicin och mat. Jag är född och uppvuxen i Hälsingland, efter många mellanlandningar bor jag nu i Stockholm där jag studerar just osteopati. Och lagar lite mat då och då.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela